Firmamıza yurdumuzun çeşitli yerlerinden gelen 
Numunelerin, buğday kalitesini ve özelliklerini belirlemek amacıyla 
Laboratuarımızda hektolitre, rutubet, gluten, gluten indeks, düşme 
sayısı, sedimantasyon gibi bazı ürün kalite kontrol testleri 
yapılmaktadır. Laboratuar sonuçlarına göre, alım ve depolama koşulları 
programlanır.
 Farklı kalite ve özellikteki buğdaylar, üretimi planlanan un'un cinsine
 göre, Gıda Mühendislerimizce dozajlama makinelerinde karışım oranları 
ayarlanmaktadır. Teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak; hava, su,
 titreşim, ağırlık, renk farkı vs. gibi parametreleri ile Buğdayın 
temizlenmesi işlemi gerçekleştirilmektedir.
Temizleme İşlemindeki amaç; kaba pislikler, yabancı maddeler, kırık 
buğdaylar, taşlar gibi üretim esnasında bulunmaması gereken materyalleri
 ayırmaktır. Bu tür yabancı maddeler ve onların bileşimleri, buğdayın 
bileşiminden farklı olduğu için unun rengini, bileşimini ve ürün 
kalitesini bozmaktadır.
 Dane suyu miktarının ayarlanması yani tavlama işlemi buğday tanesine 
belirli miktarda ve sürede ortama su ilave etmek sureti ile 
yapılmaktadır. Ancak Danenin İstenen su miktarını absorbe etmesi zaman, 
sıcaklık, buğdayın fiziksel yapısı ve nem miktarına bağlıdır. Uygun 
koşullarda yapılan tavlama işlemi ile istenilen düzeye çıkarılan dane su
 miktarı, buğdayı öğütmeye elverişli duruma getirir. Tavlama işlemi ile 
kabuğa yumuşaklık ve elastikiyet verilir.
 Temizlenmiş ve Tavlanmış buğday, vals adı verilen makine'ye (soğutulmuş
 çelik silindirler) gelir ve öğütme işlemi başlar. Öğütülme işlemi, vals
 lerde unu kepekten sıyırma ve irmikleri un haline dönüştürme ve 
devamında, hava ile taşıma sistemi yardımıyla değişik mikronlardaki 
eleklere ulaştırılarak tasnifi işleminin bütünüdür.Üretilen un, 
özelliklerine göre sınıflandırılarak hijyenik ortamlarda depolanır.